Collectie


In de bibliotheek

Voorlezen in je thuistaal

Het is heel goed als ouders praten en voorlezen in de taal die ze het best spreken. Dat kan Nederlands zijn, maar bijvoorbeeld ook Turks of Oekraïens.

Ontdek hier meer!


Landelijke collecties

Aanvragen bij andere bibliotheken

Als je via onze catalogus zoekt, zie je bij de zoekresultaten rechts 'Opties'. Onder opties staan de materialen van andere bibliotheken. Let op: aanvragen binnen Gelderland is gratis. We vragen een vergoeding voor aanvragen bij: Muziekweb (€3,50) en de Landelijke catalogus (€6,00).

Zoek in de catalogus


Meer mogelijkheden

Bibliotheek aan Huis

Kan je zelf niet (meer) naar de bibliotheek komen? Via de service Bibliotheek aan Huis brengen vrijwilligers de materialen bij jou thuis. Deze service is gratis voor iedereen met een bibliotheekabonnement van Bibliotheek Montferland.

Lees meer en meld je aan

Gastlenen bij andere bibliotheken

Ga je op vakantie, studeer of werk je in een andere plaats? Met jouw bibliotheekpas is het mogelijk om in een andere bibliotheek materialen lenen. Dat kan bij bijna alle bibliotheken van Nederland. Vraag bij de bibliotheek in de plaats waar je wil lenen naar de mogelijkheden.

Superboek

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Superboek heeft collecties voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar.

Naar Superboek

Passend Lezen

De Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing. Je kunt audiolezen, braillelezen, letterlezen en combilezen.

Meer informatie over Passend Lezen

Iguana Bibliotheek app

Met de Iguana Bibliotheek-app regel je zelf je bibliotheekzaken online.

Lees meer over de app